Copyright 2018 - Enowa

Deze training is door Enowa ontwikkeld en gebaseerd op de ideeën en basisoefeningen van de “Autogene Training”.
Autogene training is, begin 20e eeuw, ontwikkeld door prof. J.H. Schultz als een vorm van zelfhypnose. Met deze methode kan men zich leren ontspannen, beheersen en ontwikkelen door middel van concentratie. Schultz noemde zijn methode dan ook de geconcentreerde zelfontspanning. 
In deze ontspannen toestand van innerlijke rust wordt het vermogen geactiveerd om de eigen kwaliteiten te leren kennen en daardoor zichzelf te ontwikkelen.

Enowa is van mening dat ieder mens van nature meester is over zijn/haar leven.

Er zitten alleen een aantal dingen in de weg, zoals verlangens en negatieve karaktertrekken (NKT’s).

De negatieve karaktertrekken sturen ons leven en beïnvloeden ons gedrag, ons denken en onze manier van communiceren. Hierdoor verstoren we het contact met anderen omdat de ander ons verkeerd. We stoten daarmee o.a. onze geliefden af.

Deze groep is voor mensen die aan hun probleem, proces en/of houding willen werken in een groep met de kracht van een intense, grondige workshop. Het individuele proces blijft wel altijd voorop staan. In deze groep wordt men zich bewust van zijn / haar functioneren door contact met de ander.

In de intake bekijken we de aard van het probleem waar je aan wilt werken en of je er al aan toe bent om aan de groep deel te nemen. Het is mogelijk dat je eerst nog enkele of meerdere individuele sessies nodig hebt. Voor sommigen immers is het probleem zeer duidelijk, voor anderen is het juist nodig om eerst kennis te maken met begeleiding/hulpverlening. Soms zijn alleen individuele sessies mogelijk.