Copyright 2018 - Enowa

Personal Development is bedoeld voor medewerkers die getraind moeten of willen worden voor een carrièrestap in de organisatie, bijvoorbeeld naar een management positie, of voor het verstevigen van hun huidige functioneren. Daarnaast is Personal-Development ook bedoeld voor mensen die niet of moeilijk met bepaalde situaties overweg kunnen en willen leren om steviger te staan.

Het Personal-Development traject kan worden gegeven: in workshopverband, een open groep met deelnemers van andere organisaties, of als training. 
Het aantal deelnemers in dergelijke groepen is gelimiteerd.

De training / workshop “Personal Development” is een belangrijk deel van een coachingtraject. In deze training / workshop wordt men zich bewust van zijn / haar functioneren door een training.

De training / workshop wordt meestal gehouden in twee dagen, eenmaal in de maand, gegeven en wordt gecombineerd met individuele coachinggesprekken. Het gehele traject omvat meerdere maanden om de medewerker zich bewust te laten worden van zijn “zwakke plekken” en deze aan te pakken zodat veranderen / ontwikkelen mogelijk wordt. Deze “zwakke plekken” vormen afhankelijkheden van mensen en zaken die het zelfstandig functioneren van het individu in zijn/haar werkomgeving beïnvloeden of zouden kunnen beïnvloeden.

Uiteraard is inzet van de medewerker mede bepalend voor het resultaat.

Een dergelijk traject “werpt zijn vruchten af” indien men de stappen die noodzakelijk zijn om tot een verandering te komen aangaat: de veelvuldige confrontaties met de realiteit.

Op deze manier leert iemand zichzelf aan te pakken. Niet een trucje of aangeleerde gedragsverandering, dat na enige tijd toch weer vervaagt door onbewuste verlangens; de verandering komt van binnenuit, een werkelijk veranderen zodat de persoon er greep op heeft en er vanzelf ander gedrag kan ontstaan.

Dit betekent dat er tijd nodig is en volharding van de deelnemer om dit “taaie” proces door te gaan. Een dergelijke inzet is zeker de moeite waard!

Een ander belangrijk voordeel van deze ontwikkeling is dat diegenen die een dergelijk traject doorgaan beter met stress overweg kunnen en niet snel in een burn-out situatie terecht zullen komen; met andere woorden: voorkomen van ziekteverzuim.

Dit traject is een “belevingstraject” en we kunnen dus slechts enkele facetten opnoemen in een poging duidelijk te maken wat in dit coachingtraject gebeurt.

Het is een belangrijke investering in “human resources”!

Indien u een gesprek wilt over personal development in uw bedrijf, stuur ons dan een email met uw gegevens. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor het contactformulier